Usein kysyttyä

Tälle sivulle olemme keränneet yleisimmät Lappi Areenasta kysytyt kysymykset ja vastaukset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi nettisivuiltamme, ota meihin yhteyttä.

 • Mitkä ovat Lappi Areenan aukioloajat?

  Areena on avoinna jäävuorovarausten ja tapahtumien mukaan. Voit tarkistaa jäävuorovaraukset TÄÄLTÄ.

 • Onko Areenalla ilmaista pysäköintitilaa?

  Areenalla on noin 500 ilmaista pysäköintipaikkaa. Parkkipaikkoja löytyy myös Ounashallin vierestä.

 • Mitkä maksuvälineet kelpaavat Areenalla?

  Ovilipunmyynnissä, pubeissa ja ravintolassa maksuvälineinä käyvät käteisen lisäksi lähes kaikki pankkikortit. Lippuja voi lunastaa moneen tapahtumaan jo ennakkoon Ticketmasterilta.

  Ravintolassa, Pubeissa ja kioskeissa voi maksaa lähes kaikilla pankki- ja luottokorteilla, mutta palvelun nopeuttamiseksi tapahtumissa käy maksuvälineenä popup-pubeissa ainoastaan käteinen. Käteismaksusta on kyltti kyseisen myyntipisteen tiskin yläpuolella.

  Mahdolliseen vaatesäilytykseen käy ainoastaan käteinen.

 • Mikä on paras katsomo?

  Suosittuja katsomoja ovat A, B ja VIP-katsomo. Konserteissa lava sijaitsee useimmiten päätykatsomon eli E-katsomon edessä. Osassa konserteista areenalla on myös permantopaikkoja. Inva-katsomot ovat 2.kerroksessa – areenalla on hissi.

   

 • Miten lämmin halli on?

  Jääkiekko-otteluissa lämpötila hallin katsomoissa on noin 10 astetta. Konserteissa lämpötila katsomoissa on talvikaudella noin 15 astetta. Permannon lattian lämpötila on kuitenkin hieman alhaisempi johtuen lattian alla olevasta jäästä.

 • Onko Areenalla riittävästi WC-tiloja?

  Areenalla on yli 50 vessaa, useita jokaisessa kerroksessa, myös Inva-vessoja. Jos lähimpään WC-tilaan on jonoa, kannattaa kysyä järjestyksenvalvojilta muita WC-tiloja.

 • Saako Areenalla tupakoida?

  Tupakointi on kielletty kaikissa tiloissa mukaan lukien ravintolat ja aitiot. Tapahtumien yhteydessä on järjestetty tupakointialueet ulos, sisäänkäyntien läheisyyteen. Myöskään sähkötupakan käyttö hallissa ei ole sallittua.

 • Minkä ikäiselle lapselle tarvitaan lippu?

  Tapahtumien yhteydessä mainitaan mahdollisen lastenlipun ikärajat. Kaikkiin tapahtumiin ei ole myynnissä erillistä lastenlippua. Pääsääntöisesti sylissä istuva lapsi (alle 7v) pääsee ilman lippua, mutta esim. lapsille suunnatuissa tapahtumissa voivat olla voimassa eri ikärajat. Suosittelemme lipun hankkimista myös lapsille, koska yleisen viihtyvyyden kannalta kannattaa miettiä, onko lasta mahdollista pitää sylissä, tai suostuuko lapsi istumaan siinä koko tapahtuman ajan häiritsemättä muita.

 • Saako Areenalle tuoda lastenvaunut?

  Areenalla ei ole erillistä säilytystilaa lastenvaunuille tai -rattaille. Poikkeuksena ovat lapsille suunnatut tapahtumat, joissa rattaille ja vaunuille pyritään järjestämään säilytystila.

 • Onko Areenalla lastenhoitohuone?

  Areenalla on lastenhoitohuone pääsisäänkäyntikerroksessa. Järjestyksenvalvojat opastavat tarvittaessa löytämään lastenhoitohuoneen.

 • Mitä jos lippu katoaa?

  Lippu on arvopaperi ja se tulee säilyttää huolellisesti. Areena ei korvaa kadonneita lippuja. Ole tarvittaessa yhteydessä tapahtumanjärjestäjään.

   

 • Mitä jos tapahtuma peruuntuu?

  Tapahtumat peruuntuvat erittäin harvoin. Peruuntumistapauksissa liput lunastetaan takaisin yleensä määrätyn ajan sisällä siinä lipunmyyntipisteessä, josta ne on lunastettu. Tapahtumanjärjestäjä tiedottaa peruutuksista ja vastaa lippujen takaisin lunastuksesta.

 • Onko valokuvaus sallittu?

  Kuvausta rajoittavat ohjeet on yleensä merkitty pääsylippuun. Kuvausrajoitteista päättää tapahtumakohtaisesti tapahtuman järjestäjä. Myös artistien organisaatiot saattavat vaatia ehdotonta kuvauskieltoa. Kuvatessa tulee aina huomioida muu yleisö ja kunnioittaa tapahtumavieraiden yksityisyyttä.

 • Saako Areenalle tuoda omia eväitä?

  Omien ruokien ja juomien tuonti Areenalle on kielletty useastakin syystä. Areenan ravintoloitsija hoitaa kaiken ruoka- ja juomatarjoilun sekä myynnin. He vastaavat myös tarjoilun hygieenisyydestä ja siitä, että ruoka on käsitelty oikein ennen tarjoilua. Turvallisuussyistä myös kaikki juomat kaadetaan pulloista mukeihin.

  Areenan anniskeluoikeudet ovat Santasport Finland Oy:lla. Anniskelualueet on tarkasti määrätty, ja alkoholijuomat tulee nauttia näiden alueiden sisäpuolella.

 • Onko Areenalla VIP-sisäänkäynti?

  Kyllä on. Sisäänkäynti on 2. kerroksessa urheiluopiston puoleisessa päädyssä.

 • Haluaisin luistelemaan/haluaisimme pelaamaan. Voinko varata vain yhden jäävuoron (50 min)?

  Kyllä voit. Seurat, joukkueet, yritykset, harrasteryhmät ja yksityiset henkilöt voivat varata Areenalta yksittäisiä vuoroja, tai oman vakiovuoron. Areenan pukuhuoneet (1kpl/vuoro) ovat käytössä 30 min ajan ennen ja jälkeen vuoron. Aamupäivän vuorot klo 15 asti ovat edullisemmilla hinnoilla. Ota yhteyttä tiimipäällikköön tai lähetä varauspyyntö “Jäävuorot”-sivulta. Vakiovuorohakemukset tehdään keväisin.

  Kisahallin vuorot alkavat tasatunnein, Harjoitushalli 1:n vuorot alkavat 15 min yli tasatunnin, Harjoitushalli 2:n vuorot alkavat aina puolelta.

 • Onko Areenalla yleisövuoroja?

  Areenalla on toisinaan yleisövuoroja. Vuorot tulee aina tarkistaa jäävuorokalenteristamme ennen jäälle menoa.

 • Miten voi järjestää sarjapelin Areenalla?

  Jääaikavaraukset täytyy sopia etukäteen Areenan tiimipäällikön kanssa. Ensisijaisesti pelit järjestetään vapaana olevilla jääajoilla, mikäli se ei ole mahdollista pyritään käyttämään saman seuran vakiovuoroja.

 • Minkälainen valaistus Areenalla on?

  Mestis- ja Suomisarjan peleissä hallin valaistus 100%, muissa 50% teholla. Lisävalaistus +10 €/ottelu.

 • Vuorojen peruutus?

  Vakiovuorojen peruutus tulee tehdä vähintään 7 päivää ennen peruttavaa vuoroa. Peruuttamattomista vuoroista veloitetaan normaali vuoromaksu.

 • Mistä voi kysellä löytötavaroita?

  Hallilta löytyneet esineet kerätään tapahtumien jälkeen ja niitä voi kysellä Hallimestareilta arkipäivänä heti tapahtuman jälkeen. Löytötavarat toimitetaan kahden kuukauden jälkeen Poliisilaitokselle.